ZOBAR: EĞİTİM BAŞLADI OKULLARDA TAMİRATLAR SÜRÜYOR

Eğitim İş, Eğitim’de eğitimde çözüm bekleyen sorunları gündeme getirdi. Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar, okullar açılmadan önce tüm kadrolarıyla okulların eğitim öğretime hazır hale getirilmiş olması gerektiğini söyledi. Zobar, yönetici atamalarına da dikkat çekerek, tüm yönetici kadrolarının gözden geçirilmesi gerektiğini savundu.

Eğitim İş Edirne Şubesi yeni eğitim öğretim yılı başında çözüm bekleyen sorunları kamuoyu ile paylaştı. Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar, okul ziyaretlerinde, yeni eğitim öğretim yılının yine sorunlarla ve geçen yıla göre daha da artarak başladığını gördüklerini söyledi.

 Zobar, “Eğitim-öğretim yılı başladı ve okullarda tamir ve tadilat işleri, içinde öğrenci varken dahi okullarda hala sürüyor. Öğrenci ve öğretmenlerin bu ortamlarda bulunması can güvenliği açısından uygun değildir. Şu anda Edirne’de birçok okul tamir ve onarımdan geçiyor. Temizlik sorunları henüz çözülemedi, tuvaletlerin durumu içler acısıdır” dedi.

Eğitimdeki yönetici atamalarına dikkat çeken Zobar, özellikle sendikaya göre yapılan atamaların gözden geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Zobar, “En büyük sorunlardan biri de liyakate göre değil, adama ve özellikle sendikasına göre yönetici atamaları. “Koltuğu kaptım ya gerisi önemli değil” mantığıyla yaklaşan tüm yönetici kadroları gözden geçirilmeli, öğretmenini ve öğrencisini motive edebilecek, okul başarısını ve öğrenci davranışlarını değiştirebilecek liderlik vasfı olan yöneticiler bu kadrolara verilmeli” dedi.  

Zobar, Edirne’de yeni okullara ihtiyaç olduğunu ifade etti.          

Zobar, “Selimiye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ( Kız Meslek Lisesi) de bu okullardan biridir. Bünyesinde 4 dal barındıran ve şimdiye kadar öğrencileri ile sayısız başarıya imza atan mezunlar veren bu köklü okul nedense artık birçok velinin çocuğunu teslim etmek istemediği atıl bir okul haline getirildi. Okulun en önemli birimleri Hasan Sezai İmamhatip Lisesine verildi ve öğrencilerin kullanabileceği bir kantin bile bulunmuyor.  

İmam Hatip türü okullara imkânlar kolayca tahsis ediliyor diğer okullara üvey evlat muamelesi yapılıyor. Eğitim öğretimde her çocuğumuza eşit imkân ve haklar sunmak, İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün başlıca görevidir” dedi.

Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar, Edirne’de iki lisenin aynı binada eğitim gördüğünü, bunun hem öğrenciler hem de velileri üzdüğünü kaydetti.        

“80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin, İlhami Ertem Anadolu Lisesi’ne geçici olarak taşınması deprem etütlerinin bilimsel sonuçları noktasında bir zorunluluktur. Ancak bürokratik süreçlerin bir an önce aşılması ve 80. Yıl Cumhuriyet Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerinin bir an önce okullarına dönmeleri en büyük arzumuzdur. İki lisenin aynı binada eğitim görecek olmasından dolayı yaşanabilecek muhtemel sıkıntılar sebebiyle çocuklarını özel okula göndermek zorunda kalan aileler olmaktadır”.

Zobar, Edirne’ye bir tarım lisesi yapılması gerektiğini belirtirken, ayrıca Öğretmenevi konusunun belirsizliğini koruduğunu söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir