Edirne Eğitim İş’te yeni dönem

Eğitim İş Edirne Şubesi 6.olağan genel kurulu Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneğinde yapıldı…

Eğitim İş Edirne Şubesi 6.olağan genel kurulu Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneğinde yapıldı. Genel Başkan Orhan Yıldırım’ın da katıldığı genel kurulda iki liste yarıştı. 3 yıllık dönem için yeni Yönetim Kurulu; Erhan Toprak, Murat Akçay, Gonca Saygın, Hilal Seçkin Karaca, Özgür Alpay, Güngör Gerey ve Veli Emre Kurtça’dan oluştu.

2014 – 2017 arası Yönetim Kurulu Üyesi, 2017 – 2021 arası 4 yıl süreyle Nedim Zobar’ın başkanlık yaptığı Eğitim İş Edirne Şubesi 6. olağan genel kurulunu geçen Cumartesi günü Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemciler Derneğinde yaptı. Başkan Zobar’ın görev süresi pandemi nedeniyle seçim yapamadıklarından 4 yıl uzadı. 870 üyesi 212 delegesi bulunan sendikanın genel kurulunda Divan Başkanlığına Hüseyin Çakıcı yazmanlığa Ünal Ermez ve Selçuk Üstün getirildi.

“DEMOKRASİ ÖRNEĞİ VERECEĞİZ”

Divan Başkanı Hüseyin Çakıcı,”Demokrasi örneği vereceğiz. Gerçekten eğitim emekçisinin arkasında olan Eğitim İş’in arkasındayız” dedi.

Genel Başkan Orhan Yıldırım’ın katıldığı genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başladı. Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar açılış konuşmasını yaparak sözü Genel Başkan Orhan Yıldırım’a bıraktı. “Bizim birbirimizden farkımız yok” diyen Yıldırım şöyle dedi:

“BİZİM BİRBİRİMİZDEN FARKIMIZ YOK”

“Bugün burada Eğitim İş Edirne Şubesi’nin bugüne kadar yaptığı tüm emekler için Eğitim İş Genel Merkezi adına teşekkür ediyorum. Bugün burada önümüzdeki dönemi yönetmeye talip olan, tüm arkadaşlarımıza başarılar diliyorum. Seçilecek olan kim olursa olsun, demokratik yarışta her birimiz bende varım derken ben seçilirsem ne yaparımı lütfen burada konuşunuz. Bizi daha ileriye götürecek olan her aday arkadaşımızın seçilmesi durumunda kendisinin buraya ne katacağını delegasyonumuza anlatmasıdır. Bizim birbirimizden farkımız yok. Her birimiz ülkemizi seviyoruz, insanımızı ayırt etmiyoruz. Biz size güveniyoruz, buradan çıkacak iradeye de güveniyoruz. Seçilecek arkadaşların genel merkez olarak sonuna kadar arkalarında duracağımızı, ihtiyaçları durumunda bugün olduğumuz gibi yarında burada olacağımızı bilinmesini istiyoruz. Saygılar sunuyorum”

Genel kurula katılan konuklar ile iki aday listenin temsilcilerin konuşmasının ardından gündem görüşülerek oylandı. Daha sonra seçimlere geçildi.

EĞİTİM İŞ’TE YENİ DÖNEM

3 yıllık dönem için yeni Yönetim Kurulu; Erhan Toprak, Murat Akçay, Gonca Saygın, Hilal Seçkin Karaca, Özgür Alpay, Güngör Gerey ve Veli Emre Kurtça’dan oluştu.

Denetleme Kurulu; Nedim Zobar, Olcay Dal ve Umut Atilla, Disiplin Kurulu da Nihal Duran, Musa Uludağ ve Doğu Karani’den oluştu.

Genel Merkez Delegeliklerine de Nedim Zobar, Olcay Dal, Murat Akçay, Erol Yazla ve Ayhan Uztosun seçildi.

Yeni yönetim önümüzdeki günlerde toplanarak yapacağı ilk toplantıda görev dağılımı sonrası başkanını belirleyecek.