Dekanı istifaya çağırdılar!

Eğitim Sen Edirne Şube Başkanı Özer Demir ve Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar, Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç’ın Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolara ilişkin yaptığı paylaşımına tepki göstererek, Kılıç’ın idari görevinden istifa etmesi gerektiğini söylediler.

Eğitim Sen Edirne Şube Başkanı Özer Demir ve Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar, Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç’ın Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolara ilişkin yaptığı paylaşımına tepki göstererek, Kılıç’ın idari görevinden istifa etmesi gerektiğini söylediler.

Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç’ın Boğaziçi Üniversitesi’ndeki protestolara ilişkin yaptığı paylaşıma tepkiler sürüyor. Eğitim Sen Edirne Şube Başkanı Özer Demir ve Eğitim İş Edirne Şubesi Başkanı Nedim Zobar, Dekan Cevdet Kılıç’ın paylaşımına yönelik açıklamada bulundu.

“HEDEF GÖSTERMİŞTİR”

Eğitim Sen Edirne Şube Başkanı Özer Demir, Kılıç’ın Boğaziçi Üniversitesi öğrenci ve hocalarına yönelik ” …  Biz eylem falan yapmayız. Bir gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz” diyerek, siyasal İslamcı gruplara hedef gösterdiğini ve saldırı çağrısı yaptığını öne sürdü.

“İDARİ GÖREVLERİNDEN İSTİFA ETMELİ”

Demir, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin, hocalarının ve diğer bileşenlerinin; üniversitelerinin tarihinde görülmemiş bir şekilde tepeden inme yöntemle atanan rektöre karşı Anayasal Haklarını kullanarak üniversitelerini savunduğunu belirterek, “Gençler okullarının birikimini, değerlerini, demokratik işleyişini, liyakati savunmaktadırlar. Buna karşı siyasal iktidar öğrencilerin direncini kırmak için linç ve karalama kampanyasına devam etmektedir. Bunun yanında, demokratik haklarını kullanan öğrencilere karşı, kolluk güçleri aracılığıyla yasadışı şekilde, yer yer şiddet uygulayarak, bu haklı talepleri susturmaya çalışmaktadırlar. İktidarın sorun yaratan ve yarattığı sorunu büyütmeye çalışan tutumu, durumdan vazife çıkaran çevreleri cesaretlendirmektedir. Kin ve nefretlerini Boğaziçi Üniversitesi bileşenlerine yönelterek, iktidara destek olmaya çalışmaktadırlar. Bunun son örneğini sergileyen, Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Boğaziçi Bileşenlerine saldırı çağrısı yapmıştır. Hukuk Devletinin gereği yerine getirilerek, idari ve adli süreçler, şeffaf bir şekilde yürütülmelidir. Öğrencilere karşı nefret dilini kullanan Cevdet Kılıç, idari görevlerinden istifa etmelidir. Eğitim Sen Edirne Şubesi olarak, konunun takipçisi olacağız” dedi.

“BOĞAZİÇİ ÖĞRENCİLERİ VE AKADEMİSYENLERİNİN YANINDAYIZ”

Eğitim İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar da Dekan Cevdet Kılıç’ın bir skandala imza attığını belirterek, “Tüm ülkedeki öğrencileri tehdit eden bir paylaşımda bulunmuştur. Öncelikle şunun altını çizmekte yarar görüyoruz; Bizler, tepeden indirilmişlerin ya da atanmışların değil, hak ederek orada okuma hakkı kazanan Boğaziçi öğrencileri ile adını dünya literatürüne yazdırmış Boğaziçi akademisyenlerinin yanındayız” dedi.

“TRAKYA ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN ÖZÜR DİLEMELİ”

Yetiştirdiği öğrenciler olan Trakya Üniversitesi öğrencilerinden özür dilemesi gerektiğini vurgulayan Zobar, “Eğitim İş Edirne Şubesi olarak üniversitelerin demokratik hakların kullanıldığı, özgür düşüncenin hakim olduğu bilim yuvaları olması gerektiğini her zaman dile getirdik. Bu bilim yuvalarımızda da liyakatli ve bilimin yol göstericiliğinde çalışan yöneticilerin olması gerektiğini savunduk. Görülüyor ki meşru ve haklı bir hak arayışı içinde olan Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine skandal ifadelerle saldıran Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı ve Üniversite Genel Sekreteri Cevdet Kılıç bulunduğu makamı koruma ya da kendine yetmeyen mevkiisini yükseltmek amacıyla mı hareket etti bilinmez ama rektör seçimlerinin atanma yoluyla yapılmaması için eylem yapan öğrencileri hedef göstermiş ve adeta vatan haini ilan etmiştir. Cevdet Kılıç gibi bir akademisyenin bilim adamı vasfı olmasa da en azından eğitimci vasfı olacağını varsaymak istiyoruz. Bu nedenle de özellikle kendi yetiştirmekle sorumlu olduğu Trakya Üniversitesi öğrencilerinden özür dilemesini bekliyoruz. Bulundukları makamların ağırlıklarının farkında olmayanlar yaptıkları açıklamalarla ortamın daha çok gerilmesine, kutuplaşma yaratarak ihtiyaç duyduğumuz barış ve huzur ortamının oluşmasına hiçbir faydası olmadığını neden görememektedir? Kendi ikballeri için birkaç neslin heba olmasını neden önemsememektedirler?” dedi.

“İSTİFAYA DAVET EDİYORUZ”

Dekan Kılıç’ı kınadıklarını ve istifaya davet ettiklerini söyleyen Zobar “Eğitim İş Edirne Şubesi olarak farklılıklara saygı duyan hoşgörülü insanların yaşadığı, özgür düşünceyi benimsemiş, barışın, huzurun, kardeşliğin şehri olmuş Edirne’de Trakya Üniversitesinde dekanlık görevi yapan bir akademisyenin, demokratik haklarını meşru yollarla arayan öğrencileri hedef alan bu ifadelerini kınıyoruz ve dekanı istifaya davet ediyoruz” dedi.

Kaynak:edirnesonhaber.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir