Eğitim İş’ten ‘aşı’ talebi

Eğitim-İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar, 17 Mayıs itibariyle yüz yüze eğitime geçilen sınıflarda öğretmenler ve tüm çalışanların bir an önce aşılanması gerektiğini belirtti… 

Eğitim ve Bilim İş Görenleri Sendikası (Eğitim-İş) Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar, 17 Mayıs itibariyle yüz yüze eğitime geçilen sınıflarda öğretmenler ve tüm çalışanların bir an önce aşılanması gerektiğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) açıkladığı yüz yüze eğitim takvimiyle dün okul öncesi, özel eğitim okulları ve 8. ve 12. sınıfların kurslarında ders başı yapıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-İş Edirne Şube Başkanı Nedim Zobar ise halen yarısından fazlası aşılanmayan öğretmenlere dikkat çekti. Ülke genelinde 1 milyon 333 bin 122 eğitim çalışanından sadece 499 binine aşı yapılabildiğini hatırlatan Zobar, öğretmenler ve tüm çalışanların bir an önce aşılanması gerektiğini belirtti. Şube Başkanı Zobar, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

‘TÜM EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN AŞILANMASI ŞART’

“Okullardaki tüm çalışanların, eğitim emekçilerinin aşılanması şarttır. Ne yazık ki öğretmenler haricindeki okul çalışanlarının adı, aşılanmayla ilgili ne Milli Eğitim Bakanlığı ne de Sağlık Bakanlığı tarafından bugüne dek anılmamıştır. Okulların hijyen açısından da denetlenir hale getirilmesine ilişkin de somut adımlar atılmamıştır. Temizlik malzemelerinin masrafının bile velilere ve öğretmenlere yıkıldığı gerçeği, birçok okulda kadrolu temizlik personelinin bulunmaması inatla görmezden gelinmektedir.

‘AŞILAMADA PLANSIZLIK VAR’

Öğretmenler için açılan aşı randevuları hem yetersiz hem de plansızdır. Özellikle 8. ve 12. sınıfların sınav hazırlığı nedeniyle her halükarda açık tutulacağı belliyse bu sınıflarda ders işleyen eğitimcilerin aşıda neden öncelikli tutulmadığı sorusu cevapsızdır. Bu hafta 8. ve 12.sınıfların destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitime başlayacak olan öğretmenlerimizin henüz aşılanmamış olması ve aşılama takviminde olmaması da aşılamadaki plansızlığın en açık göstergesidir.

‘AŞILAMA TÜM EĞİTİM CAMİASINA YAYILMALI’

En kritik kararları dahi keyfiyetle ve son dakikada açıklamayı bir ritüel haline getiren hükümet, bu kararıyla da eğitim camiasını telaşa sürüklemiştir. Açık olacağı ilan edilen okul ve sınıfların eğitim emekçileri derhal aşılanmalı ve sonrasında bu aşılamanın tüm eğitim camiasına yayılması şarttır. Aksi her uygulama, cinayetten farksız olacaktır!