Eğitim-İş’ten o imama suç duyurusu

Eğitim-İş Edirne Şubesi, Ayasofya’daki vaazında Atatürk hakkında “zalim ve kafir” dediği iddiasıyla imam Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Eğitim-İş Şube Başkanı Nedim Zobar ve şube yöneticileri Edirne Adliyesine gelerek imam Demirkanla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Zobar, camiye çevrildiği gün Diyanet İşleri Başkanı’nın büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatmasının ardından bu kez bir başka imamın onun açtığı yoldan gittiğini söyledi.

Demirkan’ın nankörlük yaptığını belirten Zobar, şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Ayasofya’daki 29 Mayıs’taki hafızlık konulu programda Mustafa Demirkan adlı imamın ülkemizin kurucusu Atatürk’e lanet okuması toplumda adeta infial yaratmıştır.

Atasına sevgisi ve vefası hiçbir zaman azalmayan Türk halkı, bu hakarete her mecradan tepki göstererek gerekli mesajı verse de Atatürk’ün aziz hatırasının ve Cumhuriyet’in her zaman koruyucusu olan Eğitim-İş olarak, elbet bize de iş düşmüştür.

Eğitim-İş olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı Ayasofya programında, Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e dil uzatan imam Mustafa Demirkan hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu, sürecin takipçisi olacağımızı, bu hadsizliğin peşini asla bırakmayacağımızı ilan ediyoruz.”